Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
V míse smícháme prosátou mouku, prášek do pečiva a kakao. Tím vznikne sypká směs.
Žloutky s cukrem a podmáslím vyšleháme do hladka.
Čokoládu nalámeme na kousky a necháme rozpustit ve vodní lázni. Smícháme s rozehřátým máslem a důkladně vypracujeme spolu se žloutky s cukrem do sypké směsi.
Z bílků ušleháme sníh a vmícháme jej do těsta.
Těsto nalijeme do vymazané a vysypané dortové formy. Pečeme v předehřáté troubě na 180°C 50 minut.
Dort necháme vychladnout, mezitím si připravíme polevu. Mléko, mouku a vanilkový cukr svaříme do husté kaše.
Přidáme čokoládu na vaření a mícháme dokud směs nevychladne na pokojovou teplotu.
Změklé máslo našleháme s cukrem a postupně zašleháváme do vychladlé směsi.
Dort po vychladnutí vyklopíme a pomažeme krémem. Rozválíme si barevné fondány. Jedním potáhneme celý dort, díky krému bude krásně držet.
Dort dále zdobíme vymodelovanými, vykrajovanými či vyřezanými tvary z barevných fondánů, barevnými cukrovými písky. Skvěle jej doplní i velikonoční pentle.