Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
Utřeme máslo, žloutky, moučkový cukru ,citrónovou kůru. Necháme vykynout droždí v hrnečku teplého mléka s 1 lžičkou cukru. Do utřeného těsta přidáme kvásek, 1/2 lžičky soli, mouku, malého panáka rumu Řádně prohněteme a podle potřeby přidáme mléko nebo mouku. Postupně přidáváme mouku a zbytek mléka – výsledkem by mělo být nepříliš tuhé těsto. To vařečkou dál propracujeme, aby bylo krásně hladké, vláčné a na povrchu se tvořily puchýřky. Pak ho zakryjeme utěrkou a nechte na teplém místě tři čtvrtě hodiny kynout. Těsto přesuneme na lehce pomoučený vál a vyválíme na plát silný jeden až jeden a půl centimetru. Vykrajovátkem na koblihy nebo otočeným hrnečkem vykrájíme kolečka. Přikryjeme utěrkou a necháme ještě půl hodiny kynout. V kastrolu rozehřejeme olej ( musí ho být dost na to, aby v něm vdolečky při smažení plavaly). Uprostřed vykynutých vdolků promáčkneme palcem důlek, položíme je do horkého tuku, přiklopíme (to je důležité, aby správně vyběhly) a smažíme dvě až tři minuty dozlatova. Pak je otočíme a bez poklice smažíme i z druhé strany. Důlky naplníme povidly nebo svou oblíbenou zavařeninou a ozdobíme šlehačkou.