Recepty Dezerty Pečené Bezlepkové sladké bochánky

Ingredience

Těsto
500 g bezlepkové mouky
200 ml mléka
2 vejce
80 g másla
7 g sušeného droždí (instantní kvasnice)
¼ hrnku krystalového cukru
1 hrnek rozinek
2 lžičky perníkového koření
¼ lžičky soli
Křížky
¼ hrnku bezlepkové mouky
4 lžíce vody
Glazura
hrnku pomerančového džusu
2 lžíce krystalového cukru

Postup přípravy

1

Na pánvi nechte rozpustit máslo, poté přilijte mléko a zahřívejte asi na 40 - 50 °C.

2

Smíchejte mléko s instantním droždím.

3

Ve velké míse smíchejte bezlepkovou směs, cukr, koření a sůl. Přidejte kvasnice, vejce a dobře promíchejte. Na konec přidejte rozinky.

4

Do mísy přilijte mléko, přidejte vejce a dobře promíchejte. Zakryjte potravinovou fólií a na teplém místě nechte 2 hodiny kynout.

5

Troubu předehřejte na 190 °C. Plech vystelte pečicím papírem.

6

Z těsta tvořte malé bochánky a dávejte je na plech alespoň 1 cm od sebe. Nechte 20 minut odpočívat.

7

Bezlepkovou mouku zalijte vodou a vymíchejte do hladké pasty.

8

Vzniklou směs dejte do pytlíku na zdobení nebo do obyčejného pytlíku, u kterého odstřihněte růžek. Každý bochánek ozdobte křížkem.

9

Pečte asi 15 minut dozlatova.

10

Mezitím si v hrnci ohřejte džus s cukrem a nechte vařit, dokud se džus nezredukuje a nezhoustne do sirupovité konzistence.

11

Jakmile vyndáte bochánky z trouby, potřete je glazurou.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3