Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
Chcete vědět více? Přečtěte si informace týkající se souborů cookie. Spravovat soubory cookie
Hummus si za poslední dobu získal velkou oblibu, a to nejen u vegetariánů. Podívejte se na způsob, jak si z tohoto vynikajícího pokrmu vytvořit ještě lepší a barevnější variantu.
TIP: Podáváme s čerstvým pečivem či zeleninou. Pro výraznější chuť můžeme ozdobit koriandrem.
Dáme si předehřát troubu na 200°C a mezitím omyjeme červenou řepu. Potřeme ji olivovým olejem, osolíme, zabalíme do alobalu a dáme péct zhruba na hodinu, dokud není měkká.
Vařenou cizrnu opláchneme a dáme do mixéru, kam přidáme na menší kousky nakrájenou červenou řepu společně s římským kmínem, citronovou šťávou a kůrou z jednoho citrónu, česnekem, olivovým olejem a sezamovou pastou tahini.
Velmi jemně opepříme a osolíme a vše pečlivě mixujeme, dokud nedostaneme hladkou směs.
Necháme odležet na hodinu v lednici.
© 2024 Tesco Stores ČR a.s.