Bio hummus z cizrny a červené řepy

Ingredience

400 g cizrny ve slaném nálevu (vařené, bio)
200 g červené řepy
1 citron
3 stroužky česneku
50 g tahini
1 lžíce olivového oleje
1 lžíce římského kmínu mletého
1 špetka soli
1 špetka pepře

Popis

TIP: Podáváme s čerstvým pečivem či zeleninou. Pro výraznější chuť můžeme ozdobit koriandrem.

Postup přípravy

1

Dáme si předehřát troubu na 200°C a mezitím omyjeme červenou řepu. Potřeme ji olivovým olejem, osolíme, zabalíme do alobalu a dáme péct zhruba na hodinu, dokud není měkká.

2

Vařenou cizrnu opláchneme a dáme do mixéru, kam přidáme na menší kousky nakrájenou červenou řepu společně s římským kmínem, citronovou šťávou a kůrou z jednoho citrónu, česnekem, olivovým olejem a sezamovou pastou tahini.

3

Velmi jemně opepříme a osolíme a vše pečlivě mixujeme, dokud nedostaneme hladkou směs.

4

Necháme odležet na hodinu v lednici.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3