Recepty Dezerty Pečené Biskupský chlebíček

Ingredience

120 g másla
150 g moučkového cukru
4 vejce
100 g hořké čokolády
100 g lískových ořechů
100 g rozinek
150 g hladké mouky
½ prášku do pečiva

Postup přípravy

1

Změklé máslo spojte s cukrem do světlé pěny. Postupně do ní přidávejte a zašlehávejte žloutky.

2

Nasekejte čokoládu a přidejte ji ke směsi, stejně tak i nasekané lískové ořechy a rozinky.

3

Do směsi přisypte mouku, kypřicí prášek a opatrně přidejte tuhý sníh, který připravíte ze zbylých bílků.

4

Formu na chlebíček či srnčí hřbet vymažte máslem a vysypte moukou či strouhankou. Do formy nalijte těsto.

5

Pečte asi 45 minut v troubě předehřáté na 160 °C.

6

Před podáváním nechte vychladnout.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3