Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
Chcete vědět více? Přečtěte si informace týkající se souborů cookie. Spravovat soubory cookie
Tortilla de patatas je tradiční španělský pokrm, který se připravuje v základní verzi z brambor, cibule a vajec. Vyzkoušejte náš recept od foodblogerky Andrey Motlíkové.
Syrové brambory oškrábeme a nakrájíme na slabší plátky cca 3mm. Ve velké ( širší ) pánvi rozpálíme větší množství oleje, ale ne úplně tak, aby se plátky rychle usmažily. Raději při mírnější teplotě a smažit déle, aby se tepelně upravily a jen zlehka opekly.
Na druhé menší, ale hlubší pánvi orestujeme na oleji nakrájenou cibuli, chorizo a žampiony, osolíme, opepříme. Nakonec ve směsi prohřejeme hrášek. Brambory vyjmeme z oleje ( můžeme osušit přebytečný olej ) a přendáme ke směsi, promícháme, dosolíme a zalijeme rozšlehanými vejci.
Necháme na opravdu mírném plameni ztuhnout, poté pánev přiklopíme velkým talířem, obrátíme a z talíře necháme tortillu sklouznout zpět do pánve, aby se opekla i z druhé strany. To už trvá jen chvilku. Krájíme na dílky.
© 2024 Tesco Stores ČR a.s.