Recepty Dětská jídla Hlavní jídla Bramborová tortilla s chorizem a žampiony (Tortilla de patatas)

Ingredience

6 brambor (střední velikosti)
2 cibule (menší)
1 klobása chorizo
1 hrst žampionů (nakrájených)
1 hrst mraženého zeleného hrášku
cherry rajčata
4 vejce
sůl
slunečnicový olej
mletý černý pepř

Postup přípravy

1

Syrové brambory oškrábeme a nakrájíme na slabší plátky cca 3mm. Ve velké ( širší ) pánvi rozpálíme větší množství oleje, ale ne úplně tak, aby se plátky rychle usmažily. Raději při mírnější teplotě a smažit déle, aby se tepelně upravily a jen zlehka opekly.

2

Na druhé menší, ale hlubší pánvi orestujeme na oleji nakrájenou cibuli, chorizo a žampiony, osolíme, opepříme. Nakonec ve směsi prohřejeme hrášek. Brambory vyjmeme z oleje ( můžeme osušit přebytečný olej ) a přendáme ke směsi, promícháme, dosolíme a zalijeme rozšlehanými vejci.

3

Necháme na opravdu mírném plameni ztuhnout, poté pánev přiklopíme velkým talířem, obrátíme a z talíře necháme tortillu sklouznout zpět do pánve, aby se opekla i z druhé strany. To už trvá jen chvilku. Krájíme na dílky.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3