Recepty Dětská jídla Hlavní jídla Bramborové škubánky s mákem a moučkovým cukrem

Ingredience

1 kg brambor
300 g polohrubé mouky
250 g másla
1 špetka soli
moučkový cukr
mletý mák

Popis

TIP: Nestihli jste všechny škubánky sníst? Zkuste si z nich připravit placky. Stačí je jen opéct na sádle.

Postup přípravy

1

Brambory oloupeme a pokrájíme na menší kousky. Ty dáme do osolené vody. Brambory vaříme do změknutí.

2

Z brambor slijeme polovinu vody a zasypeme je hrubou moukou. Obrácenou vařečkou v nich uděláme několik otvorů a necháme pod pokličkou pařit ještě dvacet minut.

3

Poté brambory rozšťoucháme a rozetřeme dohladka. Může to trvat i deset minut, než získají tu správnou konzistenci. Mezitím si necháme rozpustit máslo.

4

Lžíci vždy namočíme v rozpuštěném másle a vykrojíme nok ze škubánkové směsi. Na talíři škubánky ještě posypeme moučkovým cukrem a mákem.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3