Recepty Hlavní jídla Bramborovomrkvové lívance s čerstvým salátem

Ingredience

320 g mrkve (nastrouhané)
320 g brambor (nastrouhaných)
85 g hladké mouky
70 g cibule (nakrájené)
3 stroužky česneku
1 lžička soli
2 vejce (velká)
olivový olej (na smažení)
1 ledový salát (čerstvý)

Popis

Cena je orientační a závisí na aktuální nabídce.

TIP: Pokud máte rádi zdravá jídla, doporučujeme lívance okořenit kurkumou. Ta lívancům nejen dodá příjemnou oranžovou barvu, ale také podpoří váš metabolismus.

Postup přípravy

1

Nastrouháme brambory a mrkev nahrubo. Nastrouhanou zeleninu dáme na čistou utěrku a zbavíme přebytečné tekutiny.

2

Připravíme si mouku, česnek a sůl a smícháme je v míse. Do směsi přidáme nakrájenou cibuli a nastrouhanou zeleninu.

3

Do misky rozklepneme vejce a přidáme je do směsi.

4

Nahřejeme pánev a přilijeme trochu oleje.

5

Ze směsi vytvoříme 2–3 lívance (záleží na velikosti pánve) a osmažíme je z obou stran dozlatova.

6

Opláchneme čerstvý salát a rozprostřeme ho na talíř. Přidáme lívance a servírujeme.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3