Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
Tip: Vyzkoušejte koláč také v jiné variantě a nahraďte broskve švestkami nebo meruňkami.
Máslo nakrájíme na plátky a necháme ho změknout. Hladkou mouku prosejeme a smícháme ji s cukrem a špetkou soli.
Do sypké směsi přidáme změklé máslo, citronovou kůru, citronovou šťávu a vajíčko. Rukama vypracujeme těsto. Těsto rozválíme na tenký plát a vložíme ho do tukem vymazané formy na pečení. Těsto přitiskneme k okrajům a propíchneme ho vidličkou.
Do předehřáté trouby na 180 °C vložíme formu a pečeme 15 minut.
Než se nám těsto upeče, připravíme si tvarohovou náplň. Oddělíme žloutek od bílku. Z bílku vyšleháme tuhý sníh. Žloutek smícháme s tvarohem, pudingem a cukrem. Přidáme trochu mléka a nakonec vmícháme sníh z bílků.
Broskve zbavíme nálevu a necháme je okapat.
Upečený korpus vyndáme z trouby, počkáme až vychladne a potřeme ho tvarohovou směsí. Na náplň poklademe půlky broskví.
Koláč dáme péct do trouby na dalších 15 minut. Hotový koláč necháme vychladnout a můžeme podávat.