Recepty Dezerty Pečené Brusinkový koláč se skořicí s nízkým obsahem laktózy

Ingredience

270 g moučkového cukru
270 g polohrubé mouky
270 g tvarohu bez laktózy
110 ml slunečnicového oleje
1 balení prášku do pečiva
200 g brusinek (sterilovaných)
máslo bez laktózy (na vymazání)
hladká mouka (na vysypání)

Popis

TIP: Koláč podáváme se šlehačkou nebo zmrzlinou. Dobré je posypat ho strouhanou čokoládou nebo moučkovým cukrem.

Postup přípravy

1

Brusinky zbavíme nálevu a necháme je okapat. Žloutky oddělíme od bílků. Z bílků vyšleháme tuhý pevný sníh.

2

Žloutky vyšleháme s moučkovým cukrem do pěny. Po lžicích přidáváme tvaroh i olej a šleháme.

3

Mouku prosejeme a smícháme s práškem do pečiva. Do mouky vmícháme žloutkovou směs a nakonec přidáme sníh z bílků.

4

Formu na koláč vymažeme máslem a vysypeme moukou. Do formy dáme těsto a rovnoměrně poklademe brusinky. Předehřejeme si troubu na 190 °C. Pečeme 35 minut dozlatova.

5

Hotový koláč necháme vychladnout.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3