Bublanina s nízkým obsahem laktózy

Ingredience

350 g hladké mouky
250 ml mléka bez laktózy
250 g třešní
230 g moučkového cukru
80 g másla bez laktózy
2 vejce
1 lžíce prášku do pečiva
1 citron (1 lžička kůry)
hladká mouka (na obalení třešní)

Postup přípravy

1

Mouku prosejeme a smícháme s práškem do pečiva. Máslo vyndáme z lednice a nakrájíme na plátky, aby nám změklo.

2

Žloutky oddělíme od bílků. Změklé máslo vyšleháme s cukrem a žloutky. Z bílků vyšleháme tuhý pevný sníh.

3

Do směsi mouky a prášku do pečiva přidáme citronovou kůru, která dodá bublanině krásnou vůni. Přilijeme mléko, vmícháme žloutkovou směs a nakonec do těsta vmícháme sníh z bílků.

4

Předehřejeme troubu na 180 °C. Na plech položíme pečicí papír a nalijeme těsto. V mouce obalíme třešně, díky tomu nám neklesnou. Třešně rovnoměrně rozložíme do těsta a dáme péct do trouby na 25 minut.

5

Hotovou bublaninu necháme v troubě vychladnout a podáváme.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3