Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
Vejce ušleháme s cukrem krupice. Dále postupně přidáváme do šlehacího robotu další ingredience - olej, mléko a mouku s práškem do pečiva. Mezi jednotlivými ingrediencemi necháme robot pracovat, ať se každá jednotlivá surovina může dostatečně promíchat.
Plech na pečení můžeme vyložit pečícím papírem nebo vymastit tukem a vysypat moukou. Já používám s oblibou dětskou krupičku. Pro změnu chuti i vůně můžeme plech vysypat i kokosovou moučkou.
Těsto nalijeme na plech a poklademe sezónním čerstvým ovocem, případně zavařeným či zmraženým. Na ovoce se nasype drobenka připravená z másla, polohrubé mouky a cukru moučka.
Pokládané ovoce může být jednodruhové, ale také směs. Nejchutnější jsou však meruňky. Nejčastěji však máme jablka ve všech možných formách, ty však ještě posypeme skořicí a vanilkovým cukrem.
Ovocnou buchtu pečeme v troubě při 175 °C do doby, dokud drobenka nezezlátne. Ovocnou buchtu s drobenkou po vychladnutí nakrájíme a podáváme s kávou ke svačině.