Recepty Dezerty Bublanina

Ingredience

2 hrnky polohrubé mouky
2 vejce
1 hrnek krupicového cukru
1 balíček prášku do pečiva
½ hrnku slunečnicového oleje
½ hrnku mléka

Postup přípravy

1

Vejce ušleháme s cukrem krupice. Dále postupně přidáváme do šlehacího robotu další ingredience - olej, mléko a mouku s práškem do pečiva. Mezi jednotlivými ingrediencemi necháme robot pracovat, ať se každá jednotlivá surovina může dostatečně promíchat.

2

Plech na pečení můžeme vyložit pečícím papírem nebo vymastit tukem a vysypat moukou. Já používám s oblibou dětskou krupičku. Pro změnu chuti i vůně můžeme plech vysypat i kokosovou moučkou.

3

Těsto nalijeme na plech a poklademe sezónním čerstvým ovocem, případně zavařeným či zmraženým. Na ovoce se nasype drobenka připravená z másla, polohrubé mouky a cukru moučka.

4

Pokládané ovoce může být jednodruhové, ale také směs. Nejchutnější jsou však meruňky. Nejčastěji však máme jablka ve všech možných formách, ty však ještě posypeme skořicí a vanilkovým cukrem.

5

Ovocnou buchtu pečeme v troubě při 175 °C do doby, dokud drobenka nezezlátne. Ovocnou buchtu s drobenkou po vychladnutí nakrájíme a podáváme s kávou ke svačině.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3