Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
Chcete vědět více? Přečtěte si informace týkající se souborů cookie. Spravovat soubory cookie
Tak po této buchtě zatouží i ti, kteří pečou jedině s moukou. Bezlepková buchta s jahodovou omáčkou je totiž delikatesa.
Za pomoci mixéru ušleháme vajíčka s cukrem. Šleháme asi 3 minuty. Bezlepkovou mouku smícháme s práškem do pečiva a vše prosejeme.
Máslo necháme změknout a smícháme ho s tvarohem. Z bezlepkové mouky, prášku do pečiva, vajíček s cukrem a tvarohovo-máslové směsi vypracujeme díky mixéru hladkou směs. Šleháme na nejmenší rychlost.
Těsto nalijeme do vymazané formy a dáme péct do předehřáté trouby na 180°C. Pečeme cca 40 minut.
Než se nám buchta upeče, připravíme jahodovou omáčku. Polovinu jahod rozmixujeme a dáme ohřát do hrnce. Přidáme cukr, citronovou šťávu a celé jahody. Vše povaříme, dokud nejsou jahody měkké. Vaříme asi 20 minut a podle potřeby přidáme vodu.
Upečenou buchtu nakrájíme na plátky a podáváme s omáčkou.
© 2024 Tesco Stores ČR a.s.