Recepty Dezerty Pečené Buchta s jahodovou omáčkou bez lepku

Ingredience

Jahodová omáčka
200 g jahod
2 lžíce krystalového cukru
1 citron (1 lžíce šťávy)
voda
Těsto na buchtu
120 g krupicového cukru
100 g másla
150 g bezlepkové mouky
150 g plnotučného tvarohu
1 bezlepkový prásek do pečiva
2 vejce

Postup přípravy

1

Za pomoci mixéru ušleháme vajíčka s cukrem. Šleháme asi 3 minuty. Bezlepkovou mouku smícháme s práškem do pečiva a vše prosejeme.

2

Máslo necháme změknout a smícháme ho s tvarohem. Z bezlepkové mouky, prášku do pečiva, vajíček s cukrem a tvarohovo-máslové směsi vypracujeme díky mixéru hladkou směs. Šleháme na nejmenší rychlost.

3

Těsto nalijeme do vymazané formy a dáme péct do předehřáté trouby na 180°C. Pečeme cca 40 minut.

4

Než se nám buchta upeče, připravíme jahodovou omáčku. Polovinu jahod rozmixujeme a dáme ohřát do hrnce. Přidáme cukr, citronovou šťávu a celé jahody. Vše povaříme, dokud nejsou jahody měkké. Vaříme asi 20 minut a podle potřeby přidáme vodu.

5

Upečenou buchtu nakrájíme na plátky a podáváme s omáčkou.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3