Recepty Hlavní jídla S masem Burger s hovězím masem, cibulovým chutney a syrečkem

Ingredience

250 g mletého hovězího masa
2 kousky syrečku
2 cibule
4 lžíce krystalového cukru
olivový olej
sůl
mletý černý pepř
houska na hamburger
vinný ocet
majonéza
medvědí česnek

Postup přípravy

1

Připravíme si cibulové chutney: na olivovém oleji restujeme na proužky nakrájené cibule. Přidáme 4 lžíce cukru a 2 lžíce vinného octa. Mícháme, cibule krásně zkaramelizuje. Můžeme podlít troškou vody, vaříme asi 30-45 minut, dokud není cibule rozvařená a nevytvoří spolu s cukrem a ocetem mazlavou směs.

2

Z hovězího si připravíme burgery. Vytvarujeme si placičky, do prostře uděláme důlek, aby se nám při grilování nevyboulely. Maso opepříme a osolíme. Jinak nedochucujeme.

3

Maso grilujeme asi 4 minuty z každé strany. Před koncem grilování na každý kousek položíme syreček.

4

Do housek skládáme nejprve majonézu, do které jsme si zamíchali nasekaný medvědí česnek. Poté přijde maso se syrečkem a cibulové chutney.

5

Pozor, způsobuje závislost.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3