Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
Smícháme máslo, tři PL oleje, bílé víno, jeden hrnek vody, jeden prolisovaný česnek a nadrobno nakrájené bylinky – šalvěj, větvičku rozmarýnu, tymián a petrželovou nať. Přidáme sůl, pepř a dobře promícháme.
Krůtí prsa nakrájíme na silnější plátky a ze všech stran je potřeme připravenou směsí. Maso vložíme do zapékací mísy a položíme na něj zbylé dva stroužky česneku a tři větvičky rozmarýnu.
Dáme do trouby předehřáté na 190 °C a pečeme 15–20 minut, dokud povrch masa nezrůžoví. Občas ho polijeme výpekem. Potom snížíme teplotu na 170 °C a pečeme 20 minut.
Nachystáme si brambory. Troubu předehřejeme na 190 °C a plech na muffiny vymažeme olejem. Brambory nakrájíme na slabší kolečka. Na pánvi necháme na mírném ohni rozpustit máslo. Přidáme nakrájenou cibuli, česnek, sůl, pepř, hořčici, smetanu a počkáme, dokud se směs nezačne vařit. Potom ji odložíme stranou.
Do každé části plechu na muffiny vložíme 4 kolečka brambor, zalijeme je směsí z pánve a navrch nastrouháme sýr.
Brambory zakryjeme alobalem a pečeme 30 minut. Pak z nich alobal odstraníme a pečeme je ještě 10 minut. Brambory necháme ve formě vychladnout. Teprve potom je vyndáme a podáváme s krůtím masem.