Recepty Předkrmy Čalamáda se zelím

Ingredience

kg bílého zelí
½ ks cibule
½ kg čerstvé červené papriky
½ kg bílé papriky
Nálev
½ kg krystalového cukru
4 dcl slunečnicového oleje
4 dcl bílého vinného octa
1 balíček sypkého přípravku k nakládání zeleniny

Postup přípravy

1

Oprané zelí nakrájíme na slabší proužky.

2

Umyté papriky zbavíme jádřinců a také nakrájíme na tenčí proužky.

3

Cibuli nakrájíme na kolečka.

4

Vše promícháme ve větší míse a necháme odležet.

5

Připravíme si nálev tak, že v hrnci smícháme ingredience na nálev a chvíli vše povaříme, až se nám cukr rozpustí.

6

Vychladlý nálev scedíme a nalijeme ho na pokrájenou zeleninovou směs.

7

Důkladně vše opět promícháme, zatížíme a necháme stát v chladné místnosti cca 24 hodin.

8

Druhý den je čalamáda hotová a může se konzumovat, nebo čalamádu můžeme napěchovat do zavařovacích sklenic a uzavřenou skladovat .

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3