Recepty Hlavní jídla Camembert fondue s karamelizovanými ořechy a brusinkovou omáčkou

Ingredience

4 camemberty (4x100 g Tesco Grill Master Camembert s brusinkovou omáčkou)
2 čerstvé rozmarýny (větvičky)
1 lžíce olivového oleje
1 špetka soli
1 lžička medu
1 bageta (francouzského typu)
Karamelizované ořechy:
100 g vlašských ořechů
2 lžíce medu
1 lžíce másla

Postup přípravy

1

V malé misce smícháme olivový olej, sůl, mletý pepř a med. Vrchní část sýrů neřízneme (ne moc hluboko) do vzoru cik-cak a potřeme směsí. Napícháme do nich kousky rozmarýnu. Zabalíme do alobalu.

2

Zabalený sýr grilujeme 5–10 minut. Když je hotový, opatrně ho položíme na talíř, aby se neroztekl.

3

Mezitím si zkaramelizujeme vlašské ořechy. Máslo si na mírném ohni rozpustíme na pánvi. Vmícháme med a potom ořechy. Za stálého míchání opékáme na středně silném ohni 5 minut. Přendáme je na talíř vyložený pečicím papírem, aby se při chladnutí neslepily.

4

Bagetu si nakrájíme na tenké plátky a z každé strany ji 2 minuty opékáme na grilu.

5

Ještě teplý sýr podáváme se zkaramelizovanými ořechy a brusinkovou omáčkou. Opečené bagetky namáčíme do rozteklého sýra.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3