Recepty Hlavní jídla Ryby Candát s ratatouille připravený na grilu

Ingredience

2 filety z candáta (Tesco Candáta obecného s kůží)
30 ml citronové šťávy
30 ml olivového oleje
2 lžičky citronu (čerstvé citrónové kůry)
1 lžička dijonské hořčice
1 lžička medu
½ lžičky soli
½ lžičky pepře
Ratatouille:
60 ml olivového oleje
2 stroužky česneku
1 špetka sušeného oregana
1 špetka tymiánu
1 lžička soli
1 cibule
1 lilek (středně velký)
1 cuketa
1 sladká brambora
350 g rajčat (větších)
1 hrst čerstvého tymiánu (na ozdobu)

Postup přípravy

1

Připravíme si ratatouille. V malé misce smícháme olivový olej, prolisovaný česnek, sušené oregano, sušený tymián a sůl. Lilek, cuketu, rajčata, batát a očistěnou cibuli nakrájíme ostrým nožem na tenké plátky. Z alobalu odtrhneme 4 větší kusy. Zeleninu navrstvíme do středu každého čtverce z hliníkové fólie a nalijeme na ni směs olivového oleje. Okraje alobalu utěsníme, abychom vytvořili balíčky, a položíme je na rozpálený gril. V uzavřeném grilu pečeme 15–20 minut.

2

V malé misce smícháme citrónovou šťávu, olivový olej, citrónovou kůru, dijonskou hořčici, med, sůl a mletý pepř.

3

Vzniklou směsí potřeme candáta, položíme ho na rozpálený gril a grilujeme 3–5 minut z každé strany.

4

Zeleninové balíčky opatrně otevřeme, zeleninu přendáme na talíř, položíme na ni grilovaného candáta, posypeme čerstvým tymiánem a podáváme.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3

Recepty podle Vaší chuti

A jéje! Žádné výsledky Prosím, změňte kategorii.
2 3 4