Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
TIP: Na krabicích se často uvádí, že se vařit nemusí. Každý to dělá v Itálii trochu jinak. My preferuji je chvíli povařit. Lépe se s nimi i potom manipuluje. Čerstvé Cannelloni se naopak většinou vůbec nevaří.
TIP 2: Někteří Italové dovnitř těstovin ještě vkládají kostky mozzarelly, dála scamorza, nebo italské klobásky salsiccia. Do tradičního boloňského ragú patří i mléko a pancetta, takže můžeme použít i ty.
Připravíme si ragú. Osmahneme na drobno nakrájenou cibuli, celer a mrkev a osmahneme do měkka na másle a olivovém oleji.
Přidáme houby (očištěné a nakrájené na menší kousky) a maso. Osolíme a opepříme směs. Jakmile je maso hotové, zalijeme ho vínem a necháme odpařit.
Přidáme rajčata a necháme pomalu probublávat minimálně 1 hodinu. Ideálně 2-4 hodiny. Omáčku dochutíme solí a pepřem.
Ke konci přidáme pár lžic bešamelu dle chuti. Jakmile je omáčka hotová, dáme vařit osolenou vodu na těstoviny. Uvaříme cannelloni, u těch sušených stačí tak 3- 5 minut (informace viz TIP). Scedíme je a dáme osušit na utěrku.
Do pekáčku přidáme na dno omáčku. Do každé trubky vložíme (například pomocí lžíce) omáčku. Naskládáme je vedle sebe do pekáče.
Zalijeme je pár lžícemi bešamelu a posypeme nastrouhaným sýrem.
Dáme zapéct na 180°C na cca 30 min. Dokud vršek těstovin nezezlátne a nevytvoří se křupavá kůrka.