Recepty Hlavní jídla Těstoviny Cannelloni con ragú (plněné cannelloni s ragú)

Ingredience

řapíkatý celer (1 noha)
1 mrkev
1 hrst žampionů
1 kostka másla
3 lžíce olivového oleje
sůl
mletý černý pepř
16 ks těstoviny cannelloni
500 g mletého hovězího masa
1 cibule (malá)
100 g parmazánu
500 ml rajčatového pyré
1 sklenice červeného vína (italského)
Bešamel
500 ml mléka
40 g másla
40 g hladké mouky
sůl
bílý pepř
mletý muškátový oříšek

Popis

TIP: Na krabicích se často uvádí, že se vařit nemusí. Každý to dělá v Itálii trochu jinak. My preferuji je chvíli povařit. Lépe se s nimi i potom manipuluje. Čerstvé Cannelloni se naopak většinou vůbec nevaří.

TIP 2: Někteří Italové dovnitř těstovin ještě vkládají kostky mozzarelly, dála scamorza, nebo italské klobásky salsiccia. Do tradičního boloňského ragú patří i mléko a pancetta, takže můžeme použít i ty.

Postup přípravy

1

Připravíme si ragú. Osmahneme na drobno nakrájenou cibuli, celer a mrkev a osmahneme do měkka na másle a olivovém oleji.

2

Přidáme houby (očištěné a nakrájené na menší kousky) a maso. Osolíme a opepříme směs. Jakmile je maso hotové, zalijeme ho vínem a necháme odpařit.

3

Přidáme rajčata a necháme pomalu probublávat minimálně 1 hodinu. Ideálně 2-4 hodiny. Omáčku dochutíme solí a pepřem.

4

Ke konci přidáme pár lžic bešamelu dle chuti. Jakmile je omáčka hotová, dáme vařit osolenou vodu na těstoviny. Uvaříme cannelloni, u těch sušených stačí tak 3- 5 minut (informace viz TIP). Scedíme je a dáme osušit na utěrku.

5

Do pekáčku přidáme na dno omáčku. Do každé trubky vložíme (například pomocí lžíce) omáčku. Naskládáme je vedle sebe do pekáče.

6

Zalijeme je pár lžícemi bešamelu a posypeme nastrouhaným sýrem.

7

Dáme zapéct na 180°C na cca 30 min. Dokud vršek těstovin nezezlátne a nevytvoří se křupavá kůrka.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3