Recepty Dezerty Pečené Celerové tyčinky

Ingredience

100 g celeru
150 g špaldové mouky (hladké)
150 g másla
150 g strouhaného parmazánu
2 vejce
sůl
sezam (kmín, mák nebo lnéné semínka naposypání podle chuti)

Postup přípravy

1

Troubu vyhřejeme na 180 °C. Očištěný celer najemno nastrouháme, přidáme mouku, tuk, sýr, strouhanku a jedno vejce a vypracujeme hladké těsto.

2

Zabalíme ho do potravinové fólie a dáme odpočívat do chladničky na 10 minut.

3

Těsto tence vyválíme, potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme drobenkou. Tip: Aby se těsto při válení nelepilo, rozválejte ho přes potravinářskou fólii.

4

Krájíme na 3 - 4 centimetry široké tyčinky.

5

Dáme péct na 15 minut, nebo dokud nejsou pěkně zlatavé.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3