Recepty Dezerty Pečené Celerové tyčinky

Ingredience

100 gramů celeru

150 gramů mouky (špaldové)

150 gramů másla

150 gramů nastrouhaného parmazánu

2 vejce

sůl

sezam (kmín, mák nebo lnéné semínka naposypání podle chuti)

Postup přípravy

 alt=
1

Troubu vyhřejeme na 180 °C. Očištěný celer najemno nastrouháme, přidáme mouku, tuk, sýr, strouhanku a jedno vejce a vypracujeme hladké těsto.

 alt=
2

Zabalíme ho do potravinové fólie a dáme odpočívat do chladničky na 10 minut.

 alt=
3

Těsto tence vyválíme, potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme drobenkou. Tip: Aby se těsto při válení nelepilo, rozválejte ho přes potravinářskou fólii.

 alt=
4

Krájíme na 3 - 4 centimetry široké tyčinky.

 alt=
5

Dáme péct na 15 minut, nebo dokud nejsou pěkně zlatavé.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Prohlédněte si letáky a katalogy


1 / 8

Recepty podle Vaší chuti

A jéje! Žádné výsledky Prosím, změňte kategorii.
2 3 4