Recepty Dezerty Pečené České buchty podle babičky Anežky

Ingredience

250 ml mléka
1 špetka soli
2 vejce (jen žloutky)
100 g vepřového sádla
500 g hladké mouky
100 g moučkového cukru
20 g čerstvého droždí
1 citron (trochu kůry)
1 lžička rumu
Náplň do buchet:
švestková povidla (dle chuti)
mletý mák
měkký tvaroh

Postup přípravy

1

Sádlo utřeme s cukrem a s vejci. Poté přdáme mléko a vzešlý kvásek a cit. kůru. Nakonec přidáme mouku se solí. Zaděláme pevnější těsto, které necháme 1/2 půl hodiny kynout. Z již připraveného kynutého těsta vykrajujeme lžící z těsta kousky, které klademe na pomoučený vál a prsty roztlačíme a naplníme. Buchty dobře uzavřeme stisknutím okrajů. Klademe je na plech, vymazaným rozehřátým tukem spojenou částí dolů a mezi sebou je promažeme tukem. Na plech je klademe volně a necháme je asi 20 min ještě kynout. Pečeme v předehřáté troubě asi 25 až 30 min při 180 st.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3