Recepty Polévky Česneková polévka neboli oukrop

Ingredience

300 g brambor
1 l vody
1 lžička soli
1 lžíce kmínu
5 stroužků česneku
1 lžíce majoránky
mletý černý pepř
2 lžíce vepřového sádla
4 plátky chleba (nebo více)

Popis

Okroup, nebo také úkrop, je polévka, která díky notné dávce česneku postaví na nohy každého churavějícího strávníka. Připravit tento jednoduchý pokrm, který měl rád i první československý prezident Tomáš Garrigue Masaryk, vám jistě nebude dělat žádné problémy. 

Postup přípravy

1

Brambory oloupejte, nakrájejte na kostičky a společně s kmínem, solí, vodou a majoránkou povařte v hrnci doměkka. Česnek utřete se solí a vmíchejte jej do uvařené polévky.

2

Chléb nakrájejte na kostičky a osmahněte jej na rozehřátém sádle v pánvi. Polévku ještě podle potřeby dochuťte, nalijte do talířů a podávejte s opečeným chlebem.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3