Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
Smícháme vlažné mléko, 1 lžíci bezlepkové mouky, cukr a kvasnice. Na teplém místě necháme vzejít kvásek. V míse spojíme obě mouky, sůl, kmín, olej, ocet, rozpuštěné máslo, vlažnou vodu a polovinu dýňových semínek. Přidáme kvásek a vypracujeme těsto.
Těsto necháme kynout na teplém místě 20 minut, poté ho prohněteme a necháme kynout dalších 30 minut.
Těsto dáme do formy vyložené pečicím papírem. Posypeme zbývajícími semínky. Pečeme ve vyhřáté troubě na 170 °C 90 minut. Zda je chléb dobře upečený poznáme podle toho, že když do něj zapíchneme špejli, bude po vytažení suchá.