Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
Chcete vědět více? Přečtěte si informace týkající se souborů cookie. Spravovat soubory cookie
Také máte tak rádi čerstvě upečený chléb? Tak si ho dopřávejte, co nejčastěji to půjde. Nebudeme vám nic nalhávat, připravit bezlepkové pečivo není nic jednoduchého. Ale když najdete ten správný recept, tak vám to půjde jedna báseň.
Smícháme vlažné mléko, 1 lžíci bezlepkové mouky, cukr a kvasnice. Na teplém místě necháme vzejít kvásek. V míse spojíme obě mouky, sůl, kmín, olej, ocet, rozpuštěné máslo, vlažnou vodu a polovinu dýňových semínek. Přidáme kvásek a vypracujeme těsto.
Těsto necháme kynout na teplém místě 20 minut, poté ho prohněteme a necháme kynout dalších 30 minut.
Těsto dáme do formy vyložené pečicím papírem. Posypeme zbývajícími semínky. Pečeme ve vyhřáté troubě na 170 °C 90 minut. Zda je chléb dobře upečený poznáme podle toho, že když do něj zapíchneme špejli, bude po vytažení suchá.
© 2024 Tesco Stores ČR a.s.