Recepty Dezerty Nepečené Churros s čokoládovou omáčkou

Ingredience

Churros:
300 g hladké mouky
2 lžíce moučkového cukru
70 ml slunečnicového oleje
300 ml vody
1 vejce
100 g skořicového cukru
1 špetka soli
slunečnicový olej
Čokoládová omáčka:
1 lžíce kukuřičného škrobu
300 ml smetany ke šlehání
200 g hořké čokolády (kvalitní)

Postup přípravy

1

Hladkou mouku, sůl a oba druhy cukrů si smícháme dohromady. V hrnci zahřejeme olej s vodou, a když dosáhneme bodu varu, plamen zmírníme a přimícháváme po troškách mouku se solí a cukrem. Mícháme, dokud se nám nevytvoří hustá pasta.

2

Poté necháme těsto pár minut vychladnout a vmícháme vejce. Těsto naplníme do zdobicího sáčku se širším otvorem.

3

V hrnci si rozpálíme dostatečné množství oleje. Churros v něm smažíme dozlatova.

4

Šlehačku smícháme důkladně se škrobem. Dáme ji vařit společně s kousky čokolády. Mícháme, dokud se nám čokoláda nerozpustí.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3