Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
Listovým těstem vyložíme kulatou formu, dno propícháme vidličkou a vše zakryjeme pečicím papírem.
Do pečicího papíru nasypeme suché fazole a vše vložíme do trouby. Předpékáme na 180 °C asi 15 min.
Současně necháme v troubě zapéct 2 plátky slaniny a chléb.
Cibuli nakrájíme na půlkolečka a slaninu na kostky. Poté vše osmahneme na pánvi s kapkou oleje.
Přidáme kmín, osolíme a opepříme a dál smažíme, dokud cibulka nebude hnědá.
Z předpečeného těsta sejmeme pečicí papír s fazolemi.
Cibulovou směs nasypeme do předpečeného těsta.
Pečenou slaninu, chléb, česnek, máslo a hrst petržele rozmixujeme v mixeru na drobenku. Osolíme a opepříme.
Smícháme smetanu s vejci a muškátovým oříškem, přidáme špetku soli. Rovnoměrně nalijeme do koláče.
Na závěr koláč posypeme drobenkou a pečeme na 180 °C asi 30 min, nebo dozlatova.