Recepty Dětská jídla Hlavní jídla Cizrnové kari pro vegany

Ingredience

200 g cizrny ve slaném nálevu
4 mrkve
2 cibule
400 g loupaných rajčat (v celku)
3 lžíce celozrnné mouky
4 lžičky kari
½ lžičky mletého zázvoru
½ lžičky drceného chilli
2 stroužky česneku
1 hrst čerstvých špenátových listů
1 hrst petrželky
sůl
mletý černý pepř
slunečnicový olej

Popis

TIP: Urychlete si přípravu jídla a nahraďte cizrnu za konzervovanou.

Postup přípravy

1

Den předem cizrnu propláchneme, nasypeme do hrnce a zalijeme vodou. Necháme ji přes noc ve vodě.

2

Další den cizrnu zcedíme, zalijeme vodou a vaříme do měkka, přibližně 50 minut.

3

Cibuli i mrkve oloupeme. Cibuli nakrájíme na drobno a mrkve nastrouháme nahrubo. Rajčata z plechovky rozmixujeme.

4

Na rozpálené pánvi osmažíme cibuli a přidáme mrkve. Krátce restujeme a vše zasypeme moukou. Směs zamícháme a zalijeme rajčatovou šťávou.

5

Šťávu ochutíme lisovaným česnekem, chilli, kari a zázvorem. Špenát nakrájíme na menší kousky a petrželku na drobno. Vše vmícháme do omáčky. Podle chuti osolíme a opepříme.

6

Uvařenou cizrnu zcedíme a vmícháme do omáčky.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3