Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
Těsto si připravíme den předem, skvělá ciabatta potřebuje dlouho kynout, nejlépe přes noc. Mouku prosejeme, smícháme se solí a s droždím. Do mouky nalijeme vodu a vypracujeme hladké těsto.
Těsto uložíme do větší mísy, zakryjeme utěrkou a necháme ho kynout nejlépe 10 hodin.
Hotové těsto rozdělíme na tři části, vytvarujeme ciabatty a necháme ještě 15 minut kynout. Troubu předehřejeme na 250°C.
Do dolní části vyhřáté trouby umístíme nádobu s 200 ml vroucí vody. V troubě se musí vytvořit pára.
Ciabatty pečeme vždy po jednom, aby se dobře upekly. Na plech s pečicím papírem naskládáme ciabattu, potřeme ji olivovým olejem. Pečeme v troubě asi 25 minut.
Než se nám ciabatta upeče, uděláme si zeleninovou směs. Zeleninu opláchneme, necháme okapat a nakrájíme na drobno.
Papriky i rajčata promícháme, ochutíme na drobno nakrájenou bazalkou, olivovým olejem, solí a pepřem. Nakonec vmícháme na drobno pokrájený česnek a kousky mozzarelly.
Hotovou ciabattu vyndáme a necháme vychladnout. Nakrájíme ji na plátky, opražíme na grilovací pánvi a poklademe na ni rajčatovou směs.