Domácí čokoládové croissanty

Ingredience

450 g hladké mouky
30 g čerstvého droždí
100 g krystalového cukru
50 g moučkového cukru
2 lžíce slunečnicového oleje
200 ml mléka
2 vejce
130 g másla
1 tabulka hořké čokolády
50 g hořké čokolády (strouhané)

Postup přípravy

1

Z mléka si odlijeme 100 ml a mléko ohřejeme. Musí být vlažné, ne horké. V mléku rozpustíme čerstvé droždí a lžíci cukru. Kvásek dáme na teplé místo a necháme ho vzejít.

2

Máslo nakrájíme na plátky a necháme změknout. Bílky oddělíme od žloutků a vyšleháme z nich tuhý sníh. Mouku prosejeme, smícháme s oběma cukry, změklým máslem, olejem, zbytkem mléka a nakonec přidáme kvásek.

3

Vypracujeme hladké vláčné těsto, uložíme ho do misky, zakryjeme utěrkou a necháme 60 minut na teplém místě kynout.

4

Těsto rozdělíme na dvě části, vyválíme na tenký obdélník a nakrájíme 8 rovnoramenných trojúhelníků.

5

Čokoládu nastrouháme na hrubo a na každý trojúhelník položíme trochu čokolády. Ttrojúhelníky srolujeme směrem ke špičce a necháme je ještě 15 minut kynout.

6

Troubu předehřejeme na 180 °C. Croissanty naskládáme na plech s pečicím papírem a pomažeme je žloutky. Dáme je péct do trouby na 20 minut. Hotové, ještě horké croissanty posypeme strouhanou čokoládou.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3