Recepty Dětská jídla Hlavní jídla Domácí housky na hamburgery bez lepku

Ingredience

300 g bezlepkové mouky
10 g čerstvého droždí
1 dcl vody
2 vejce
krystalový cukr
slunečnicový olej
sůl
sezam

Popis

TIP 1: Naplňte si tyto bezlepkové housky stejně jako ty běžné - kombinujte maso, sýry i zeleninu.

TIP 2: Housky můžeme sypat nejen sezamem, ale i kmínem nebo slunečnicovými semínky.

Postup přípravy

1

Do mísy si připravíme 1/4 kostky (10 g) droždí, přidáme malé množství cukru a vidličkou utřeme.

2

Přilijeme 1 dcl vlažné vody a promícháme, vše přelijeme ke 250 g mouky.

3

Přidáme vajíčko, jednu lžíci oleje a špetku soli. Směs důkladně mícháme asi 3 minuty.

4

Těsto zasypeme troškou mouky, přikryjeme utěrkou a necháme na teplém místě hodinu kynout.

5

Po vykynutí si pomoučíme vál a těsto na něm zpracujeme ve dvě krásné housky, které klademe na plech vyložený pečicím papírem. Housky potíráme rozšlehaným vajíčkem a sypeme sezamem nebo kmínem.

6

Bulky pečeme v troubě vyhřáté na 180°C asi 25 minut, dokud nechytí krásnou zlatavou barvu. Poté je necháme vychladnout pod utěrkou, aby si zachovaly vláčnost.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3