Domácí pečené müsli s jogurtem s nízkým obsahem laktózy

Ingredience

550 g ovesných vloček
250 g másla bez laktózy
2 lžíce medu
100 g mandlí
100 g lískových ořechů
50 g vlašských ořechů
2 lžíce rozinek (sušených)
2 lžíce sušených brusinek
1 kelímek bílého jogurtu bez laktózy

Postup přípravy

1

Máslo nakrájíme na kostky a dáme ho rozpustit do hrnce. Jakmile se nám máslo rozpustí, ochutíme ho medem.

2

Do rozpuštěného másla zamícháme vločky, mandle, rozinky, brusinky a oříšky. Mícháme důkladně.

3

Předehřejeme si troubu na 190 °C. Na plech s pečicím papírem nasypeme müsli a dáme ho péct na 15 minut do trouby.

4

Po vytažení z trouby bude müsli měkké, necháme ho vychladnout a díky tomu ztvrdne.

5

Domácí müsli podáváme s jogurtem.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3