Recepty Hlavní jídla S masem Domácí řízečky s vínovou omáčkou

Ingredience

4 plátky telecích steaků
2 vejce
5 lžic hladké mouky
5 lžic mléka
slunečnicový olej
sůl
mletý černý pepř
Omáčka
3 cibule (větší)
200 ml červeného vína
200 g másla
1 lžička třtinového cukru
slunečnicový olej
mletý černý pepř
sůl

Popis

Tip: Řízečky podávejte s dušenou zeleninou

Postup přípravy

1

Začneme s omáčkou. Cibulku nakrájíme na drobno a osmažíme na oleji. Jakmile je cibulka měkká, přidáme lžičku třtinového cukru. Cibulka nám pěkně zkaramelizuje.

2

Cibulku zalijeme červeným vínem a dochutíme solí a pepřem. Hotovou a ochucenou omáčku zjemníme máslem.

3

Z mléka, mouky a vajíček vyšleháme jemné těstíčko, které ochutíme solí a pepřem.

4

Do vzniklého těstíčka namáčíme řízky, které pak osmažíme. Hotové řízky přelijeme omáčkou.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3