Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
Při výběru masa dbejte opravdu na to, aby byl kousek v celku, libový a neprorostlý. Maso očistíme a dáme jej do mrazáku na 30 minut, aby nám ztuhlo a lépe se krájelo.
Nachystáme si marinádu. V misce smícháme worcester, sojovou omáčku, sušený česnek sůl, pepř a všechno ostatní koření.
Maso vytáhneme z mrazáku a dáme se do krájení. Na maso je potřeba použít kvalitní ostrý nůž. Maso nakrájíme na velmi tenké plátky a naložíme jej do marinády.
Maso dáme do ledničky a necháme jej marinovat minimálně 12 hodin. Naložené kousky necháme okapat, osušíme na papírových utěrkách a napícháme na špejle. Špejle umístíme na mřížku z trouby tak, aby se nedotýkalo.
Připravenou mřížku s masem dáme do předehřáté trouby. Pod maso umístíme pekáč, který slouží na zachycení šťávy, která během sušení bude z masa kapat. Doporučujeme jej vyložit pečícím papírem.
Maso sušíme na 75°C asi 2 hodiny. Po dvou hodinách snížíme teplotu na 50°C a pečeme asi 6 hodin a 30 minut.
Maso necháme vychladnout a uložíme jej do skleněné uzavíratelné nádoby.