Domácí sušené maso

Ingredience

2 kg hovězí roštěné
1 lžíce sušeného česneku
1 lžíce mletého barevného pepře
15 lžic sójové omáčky
3 lžíce soli
6 lžic worcestrové omáčky
1 lžička drceného chilli
1 lžička mletého kmínu
1 lžička čerstvé červené papriky
1 lžička mletého zázvoru
1 lžička kari

Popis


Postup přípravy

1

Při výběru masa dbejte opravdu na to, aby byl kousek v celku, libový a neprorostlý. Maso očistíme a dáme jej do mrazáku na 30 minut, aby nám ztuhlo a lépe se krájelo.

2

Nachystáme si marinádu. V misce smícháme worcester, sojovou omáčku, sušený česnek sůl, pepř a všechno ostatní koření.

3

Maso vytáhneme z mrazáku a dáme se do krájení. Na maso je potřeba použít kvalitní ostrý nůž. Maso nakrájíme na velmi tenké plátky a naložíme jej do marinády.

4

Maso dáme do ledničky a necháme jej marinovat minimálně 12 hodin. Naložené kousky necháme okapat, osušíme na papírových utěrkách a napícháme na špejle. Špejle umístíme na mřížku z trouby tak, aby se nedotýkalo.

5

Připravenou mřížku s masem dáme do předehřáté trouby. Pod maso umístíme pekáč, který slouží na zachycení šťávy, která během sušení bude z masa kapat. Doporučujeme jej vyložit pečícím papírem.

6

Maso sušíme na 75°C asi 2 hodiny. Po dvou hodinách snížíme teplotu na 50°C a pečeme asi 6 hodin a 30 minut.

7

Maso necháme vychladnout a uložíme jej do skleněné uzavíratelné nádoby.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3