Recepty Dětská jídla Hlavní jídla Domácí švestkové kynuté knedlíky s perníkem

Ingredience

350 g hrubé mouky
200 ml mléka
1 vejce
20 g čerstvého droždí
3 lžíce krystalového cukru
1 špetka soli
700 g švestek
Na posypání
perník na strouhání
krystalový cukr
máslo (rozpuštěné)

Postup přípravy

1

Část mléka (asi 50 ml) ohřejeme a smícháme z droždím a lžicí cukru. Kvásek necháme vzejít na teplém místě.

2

Hotový kvásek smícháme s moukou, vajíčkem, solí, zbytkem cukru a mléka. Vypracujeme těsto a necháme jej asi 1 hodinu a 30 minut na teplém místě vykynout.

3

Těsto rozválíme a rozdělíme na čtverečky, které by měly být velké jako švestky. Ovoce na těsto poklademe a těstem obalíme.

4

Vypracujeme kulaté knedlíky, které dáme vařit do mírně osolené vody. Hotové knedlíky podáváme se strouhaným perníkem smíchaným s cukrem a rozpuštěným máslem.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3