Domácí vaječný koňak s brandy

Ingredience

4 vejce (žloutky)
100 ml slazeného mléka (kondenzovaného)
100 ml smetany ke šlehání
500 ml plnotučného mléka
20 g vanilkového cukru
300 ml brandy
1 vanilkový lusk

Popis

TIP: Jako míchátka do likéru přidejte celou skořici.

Postup přípravy

1

Připravíme si větší hrnec, do kterého nalijeme vodu. Postavíme ho na rozpálený sporák, na něj posadíme mísu, vklepneme do ní žloutky, přidáme vanilkový cukr a začneme šlehat nejlépe ručním šlehačem.

2

Když nám žloutková pěna zhoustne, přilijeme kondenzované mléko, smetanu, plnotučné mléko a přihodíme rozříznutý vanilkový lusk.

3

Směs mícháme metličkou stále ve vodní lázni. Nesmí se vařit. Když zhoustne, přilijeme brandy a ještě krátce prohřejeme.

4

Z likéru vyjmeme vanilkový lusk a necháme ho alespoň do druhého dne vychladit.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3