Recepty Dezerty Dort - borůvkové zrcadlo

Ingredience

Na korpus:
150 g máslových sušenek
80 g másla
Na krém:
500 g měkkého tvarohu
250 g mascarpone
200 g moučkového cukru
100 g smetany ke šlehání
5 ks želatiny (v plátcích)
Na borůvkový rozvar:
350 g borůvek
40 g třtinového cukru
Na vrchní vrstvu:
2 ks želatiny (plátky)

Postup přípravy

1

Sušenky rozdrtíme, smícháme s rozpuštěným máslem a směsí vyložíme dortovou formu o velikosti 20cm. Necháme odpočinout cca 30 minut v lednici.

2

Předtím, než se dáme do přípravy krému, uděláme si borůvkový rozvar. Borůvky rozmixujeme, smícháme s cukrem a přivedeme k varu. Poté vaříme ještě 10 minut a přepasírujeme přes sítko. Výslednou tekutinu si rozdělíme na dvě poloviny.

3

Do mísy si dáme mascarpone, cukr a smetanu. Šleháme asi 3 minuty, až se vše spojí, začneme postupně zašlehávat tvaroh. Polovinu borůvkového rozvaru přivedeme k varu, odstavíme z plotny a přidáme lehce vymačkanou želatinu, kterou jsme nechali 5 minut namočenou ve vodě. Do borůvkového rozvaru s želatinou dáme jednu lžíci tvarohového krému, promícháme a poté vše vlijeme do tvarohové směsi a důkladně rozmícháme. Výsledný krém naneseme na sušenkový základ a vložíme na 3 hodiny do lednice.

4

Druhou polovinu borůvkového rozvaru přivedeme k varu a přimícháme dva vymačkané plátky želatiny, které jsme nechali 5 minut namočené ve vodě. Vzniklé želé necháme chvilku zchladnout a velmi opatrně, nejlépe pomocí lžíce, rozléváme na povrch dortu. Necháme ztuhnout v lednici nejlépe do druhého dne.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3