Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
Sušenky rozdrtíme, smícháme s rozpuštěným máslem a směsí vyložíme dortovou formu o velikosti 20cm. Necháme odpočinout cca 30 minut v lednici.
Předtím, než se dáme do přípravy krému, uděláme si borůvkový rozvar. Borůvky rozmixujeme, smícháme s cukrem a přivedeme k varu. Poté vaříme ještě 10 minut a přepasírujeme přes sítko. Výslednou tekutinu si rozdělíme na dvě poloviny.
Do mísy si dáme mascarpone, cukr a smetanu. Šleháme asi 3 minuty, až se vše spojí, začneme postupně zašlehávat tvaroh. Polovinu borůvkového rozvaru přivedeme k varu, odstavíme z plotny a přidáme lehce vymačkanou želatinu, kterou jsme nechali 5 minut namočenou ve vodě. Do borůvkového rozvaru s želatinou dáme jednu lžíci tvarohového krému, promícháme a poté vše vlijeme do tvarohové směsi a důkladně rozmícháme. Výsledný krém naneseme na sušenkový základ a vložíme na 3 hodiny do lednice.
Druhou polovinu borůvkového rozvaru přivedeme k varu a přimícháme dva vymačkané plátky želatiny, které jsme nechali 5 minut namočené ve vodě. Vzniklé želé necháme chvilku zchladnout a velmi opatrně, nejlépe pomocí lžíce, rozléváme na povrch dortu. Necháme ztuhnout v lednici nejlépe do druhého dne.