Recepty Dezerty Pečené Dort Pavlova s granátovým jablkem a physalis

Ingredience

3 vejce (bílky)
1 špetka soli
150 g moučkového cukru
500 ml smetany ke šlehání
300 g granátového jablka
150 g physalis

Popis

Tip: Místo exotického ovoce můžete použít také lesní ovoce, čokoládu či banány.

Postup přípravy

1

Horkovzdušnou troubu rozehřejte na 200 °C.

2

V míse ušlehejte bílky se špetkou soli v tuhý sníh. Když už je téměř ušlehaný, přidávejte pomalu cukr. Dále lehce šlehejte v jemnou, hustou a hladkou hmotu.

3

Plech vyložte pečicím papírem. Tvořte na něj z hmoty kruhy o průměru kolem 15 cm a lžící je rozetřete.

4

Pokud si nejste jisti tvarem, můžete si kruhy na papír předkreslit. Hmota nabude, takže kdyby se kruhy nevešly na jeden plech, raději použijte dva.

5

Dejte plech do trouby, stáhněte teplotu na 130 °C a pečte asi 135 minut.

6

Troubu vypněte, ale korpusy ještě nechte při otevřených dvířkách dosušit. A potom vychladnout.

7

Ušlehejte šlehačku. Dávejte ji vždy mezi dva vychladlé korpusy a dort nazdobte nakrájeným exotickým ovocem.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3