Recepty Polévky Drštková polévka

Ingredience

400 g hovězích drštěk (a 0,5 l vývaru z drštěk)
l hovězího bujónu
5 lžic majoránky
3 lžíce vepřového sádla
1 cibule
2 lžíce hladké mouky
1 lžíce mleté papriky
3 stroužky česneku
1 špetka soli
1 špetka pepře

Postup přípravy

1

V čisté vodě vařte 20 minut dršťky s 1 lžící majoránky.

2

Vodu poté slijte, dopusťte čistou a znovu vařte. Zopakujte slití s následným vařením ještě dvakrát.

3

Naposled dršťky vařte až do změknutí. Vývar si ponechte.

4

V druhém hrnci osmažte na sádle cibulku a česnek.

5

Zaprašte je moukou a udělejte světlou jíšku. Poté odstavte, přidejte papriku, promíchejte a zalijte hovězím vývarem i vývarem z drštěk.

6

Přidejte nakrájené dršťky a majoránku, dochuťte pepřem a solí.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3