Recepty Hlavní jídla Dýňová frittata

Ingredience

5 vajec
2 lžičky olivového oleje
1 červená cibule
1 kg brambor
1 dýně Hokkaido
1 lžička mleté papriky
1 lžička tymiánu
300 ml smetany ke šlehání
200 g sýra Feta
250 g mraženého zeleného hrášku
2 lžíce vody
sůl
mletý černý pepř

Postup přípravy

1

Nadrobno nakrájenou cibulku vhoďte na rozpálenou pánev a smažte, dokud nezesklovatí. Následně přidejte nadrobno nakrájenou dýni a mražený hrášek, dvě lžíce vody a duste asi 5 minut.

2

Brambory nakrájené na kostičky vařte v osolené vodě přibližně 5 minut. Sceďte a vložte do žáruvzdorné nádoby vymazané olivovým olejem. Navrch položte předem připravenou zeleninu.

3

V misce vyšlehejte vejce se smetanou a kořením. Zalijte zeleninu v žáruvzdorné nádobě a posypte rozdrceným sýrem feta.

4

Zapékejte asi 40–45 minut v troubě rozehřáté na 180 stupňů.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3