Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
TIP: Pokud nemáte čerstvý špenát, můžete použít i špenát mražený.
Nejprve si připravíme pekáček a vymažeme ho olivovým olejem.
Předehřejeme si troubu na 170 °C a mezitím dýni zbavíme semínek, pokrájíme ji na větší kousky a přendáme do pekáčku. Vložíme do trouby a pečeme cca hodinu a čtvrt.
Po uplynutí doby dýni z trouby vyndáme a počkáme, až vychladne. Poté ji pomocí lžíce postupně oloupeme. Veškerou dužinu dáme do mísy a rozmačkáme vidličkou.
K dužině přidáme vejce, hladkou mouku, 50 g parmazánu a směs osolíme a opepříme. Vše důkladně promícháme, dokud nám nevznikne vláčné těsto, ze kterého vyválíme dva válečky, dlouhé přibližně 40 centimetrů.
Z každého válečku nakrájíme cca 16 dílků, z nichž si uděláme noky tím, že na nich vidličkou uděláme vroubky. V pánvi si necháme rozehřát máslo a olivový olej, přidáme čerstvě nasekané bylinky, které krátce orestujeme, přidáme noky, čerstvý špenát a podle chuti přidáme sůl a pepř.
Noky podáváme s nastrouhaným parmazánem.