Recepty Hlavní jídla Těstoviny Dýňové gnocchi se špenátem a parmazánem

Ingredience

600 g dýně Hokkaido
200 g hladké mouky
2 lžíce olivového oleje
1 vejce
100 g másla
100 g parmazánu
200 g čerstvých špenátových listů
3 lžíce sekaného kopru
sůl
mletý černý pepř

Popis

TIP: Pokud nemáte čerstvý špenát, můžete použít i špenát mražený.

Postup přípravy

1

Nejprve si připravíme pekáček a vymažeme ho olivovým olejem.

2

Předehřejeme si troubu na 170 °C a mezitím dýni zbavíme semínek, pokrájíme ji na větší kousky a přendáme do pekáčku. Vložíme do trouby a pečeme cca hodinu a čtvrt.

3

Po uplynutí doby dýni z trouby vyndáme a počkáme, až vychladne. Poté ji pomocí lžíce postupně oloupeme. Veškerou dužinu dáme do mísy a rozmačkáme vidličkou.

4

K dužině přidáme vejce, hladkou mouku, 50 g parmazánu a směs osolíme a opepříme. Vše důkladně promícháme, dokud nám nevznikne vláčné těsto, ze kterého vyválíme dva válečky, dlouhé přibližně 40 centimetrů.

5

Z každého válečku nakrájíme cca 16 dílků, z nichž si uděláme noky tím, že na nich vidličkou uděláme vroubky. V pánvi si necháme rozehřát máslo a olivový olej, přidáme čerstvě nasekané bylinky, které krátce orestujeme, přidáme noky, čerstvý špenát a podle chuti přidáme sůl a pepř.

6

Noky podáváme s nastrouhaným parmazánem.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3