Recepty Hlavní jídla Dýňové halušky se zakysanou smetanou a slaninou

Ingredience

dýně (např. hokkaido)

polohrubá mouka

1 vejce

sůl

voda

zakysaná smetana

česnek

pažitka

100 g slaniny (pokrájané na kostičky)

cibule

Postup přípravy

1

Dýni oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle do mísy, přidáme 1 vejce, hrnek vody a zamícháme.

2

Za stálého míchání přisypáváme polohrubou mouku (cca 300g) tak, aby těsto bylo tekuté tak akorát. Do vroucí a osolené vody poté tvarujeme (přes sítko na halušky) dané noky.

3

Až vyplavou, je hotovo. Podáváme se zakysanou smetanou s česnekem a pažitkou a nahoru přidáme vyškvařenou slaninu s cibulkou

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Prohlédněte si letáky a katalogy


1 / 8

Recepty podle Vaší chuti

A jéje! Žádné výsledky Prosím, změňte kategorii.
2 3 4