Recepty Dezerty Pečené Dýňový cheesecake se šlehačkou bez lepku

Ingredience

250 g dýně Hokkaido
500 g plnotučného tvarohu
200 g lučiny
2 vejce
100 g třtinového cukru
2 lžíce javorového sirupu
250 g celozrnných sušenek bez lepku
1 lžička soli
1 lžička mleté skořice
100 g hořké čokolády
šlehačka ve spreji (dle potřeby)

Popis

TIP: Cheesecake můžeme ozdobit tak, že po jeho okrajích kolem dokola vytvoříme krémové růžičky, na které poklademe čokoládové lístečky.

Postup přípravy

1

Nejprve dýni nakrájíme a uvaříme do změknutí. Mezitím si připravíme formu na pečení. Vymažeme ji máslem a vysypeme čokoládou nastrouhanou najemno. Sušenky rozdrobíme, případně nasekáme nadrobno v mixéru.

2

Dáme si rozpustit máslo a přilijeme ho k sušenkám, poté touto směsí vyplníme dno formy – pořádně ji upěchujeme, aby držela tvar.

3

Nyní si připravíme náplň – v míse si smícháme tvaroh s lučinou, vejcem, cukrem, špetkou soli a javorovým sirupem. Našleháme ji ručním šlehačem nebo vidličkou.

4

Když je dýně hezky měkká, slijeme vodu a dýni rozmixujeme na pyré. Počkáme, než vychladne, a přimícháme ho k tvarohové směsi. Tu pak přelijeme do připravené formy a zahlaďme na povrchu.

5

Pečeme v troubě vyhřáté na 160 °C přibližně jednu hodinu do zlatova. Poté vyndáme a uložíme do lednice.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3