Recepty Hlavní jídla S masem Festivalové halušky s brynzou

Ingredience

700 g brambor

100 g hladké mouky

100 g polohrubé mouky

200 g brynzy

300 g slaniny

sůl

Popis

TIP: Vyzkoušejte také variantu s kysaným zelím.

Postup přípravy

1

Brambory oloupeme a nastrouháme je na nejjemnějším struhadle. Jemně nastrouhané brambory smícháme s hladkou a polohrubou moukou. Lehce osolíme a směs důkladně promícháme.

2

Do velkého hrnce dáme vařit vodu, kterou podle chuti osolíme. Jakmile začne voda vařit, přes sítko protlačíme halušky do vody a necháme je krátce povařit. Hotové halušky poznáme tak, že vyplavou na hladinu.

3

Slaninu nakrájíme na kostičky a osmažíme ji na rozpálené pánvi.

4

Než se slanina usmaží, smícháme brynzu s haluškami. Nakonec přidáme hotovou slaninu a podáváme.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Prohlédněte si letáky a katalogy


1 / 8

Recepty podle Vaší chuti

A jéje! Žádné výsledky Prosím, změňte kategorii.
2 3 4