Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
Připravíme si pečenou zeleninu. Troubu předehřejeme na 200 °C. Česnek oloupeme. Žampiony očistíme a necháme vcelku. Květák očistíme a rozdělíme na malé kousky. Kapii také očistíme a nakrájíme na větší proužky. Žampiony, květák, kapii, česnek a rajčátka dáme do misky. Pokapeme olivovým olejem a přidáme provensálské koření, sůl, pepř a promícháme, aby se ingredience spojily. Zeleninu dáme na plech a vložíme do předehřáté trouby. Restujeme 20–30 minut.
Mezitím si připravíme tresku. Tresku osušíme a pokapeme 1 polévkovou lžící citronové šťávy. Osolíme a opepříme.
Rozpustíme si máslo. V misce smícháme strouhanku, 1 polévkovou lžíci citronové šťávy, petrželovou nať, rozpuštěné máslo, česnekový prášek a papriku.
Tresku obalíme z obou stran v panko strouhance z a jemně přimáčkneme, aby se dobře přilepila. Položíme ji na plech vyložený pečicím papírem a posypeme ještě zbytkem strouhanky. Pečeme 12–14 minut na 185 °C.
Mezitím si připravíme hořčicovou omáčku. Na pánvi rozpálíme olivový olej a nadrobno nasekanou šalotku na něm restujeme 2–3 minuty. Přidáme koňak a za stálého míchání vaříme další 2–3 minuty nebo do té doby, dokud se neodpaří alkohol. Přilijeme smetanu, snížíme teplotu na minimum a vaříme 5–6 minut. Podle chuti přidáme hořčici, osolíme a opepříme. Promícháme, stáhneme z plotny a odložíme stranou.
Pečenou zeleninu před podáváním smícháme s čerstvou nasekanou petrželí. Podáváme s pečenou treskou a dijonskou hořčicí.