Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
Připravíme si žemle. Mléko si trochu ohřejeme, přidáme do něj cukr s droždím a necháme alespoň 5 minut stát. V míse smícháme mouku a sůl, přidáme mléko s droždím a cukrem a vypracujeme těsto. Můžeme použít i kuchyňského robota. Po chvíli začneme postupně přidávat máslo. Těsto je hotové, když se nelepí na okraje mísy. Necháme ho kynout v míse přikryté utěrkou alespoň 60 minut.
Vykynuté těsto následně rozdělíme na 4 části, vytvarujeme z nich kuličky a položíme na plech vyložený pečicím papírem. Takto je necháme na plechu ještě 20 minut nakynout. Následně žemle potřeme rozšlehaným žloutkem, můžeme je posypat sezamem a pečeme je v předem vyhřáté troubě na 180 °C asi 20 minut. Po upečení necháme žemle vychladnout.
Rozpálíme si gril. Hovězí maso vyndáme z obalu a položíme ho na horký gril. Grilujeme 2 a půl minuty z každé strany.
Mezitím si připravíme aioli. V malé misce smícháme majonézu, prolisovaný česnek, sůl, mletý pepř a mletou papriku. Promícháme a dáme na stranu.
Maso z obou stran ještě na grilu osolíme a opepříme.
Cheddar vyndáme z obalu a odkrojíme z něj 4 silnější plátky. Na každé maso položíme jeden plátek sýra a grilujeme ho ještě minutu. Pokud máme možnost, tak gril zavřeme, aby se sýr úplně roztekl, případně použijeme pistoli.
Burgerové žemle rozřízneme na dvě části. Vnitřní částí je položíme na gril a grilujeme půl minuty.
Poskládáme burger. Na obě části žemle rozetřeme trochu aioli, přidáme pár lístků rukoly a na to položíme maso se sýrem. Navrch masa dáme velkou lžíci čatní z červené cibule a lehce rozetřeme. Přiklopíme druhou částí žemle.
Můžeme podávat s grilovanými hranolky. Hodí se k Tesco Finest Prosecco Rosé šumivé víno brut.