Recepty Hlavní jídla Ryby Fish and chips jak jej jedí Britové

Ingredience

4 treskové filety
100 g hladké mouky
7 lžic světlého piva
1 lžička prášku do pečiva
2 lžičky krystalového cukru
1 vejce
1 lžička soli
Na hranolky
1 kg brambor
slunečnicový olej
sůl

Popis

TIP: K Fish and chips se hodí také dip. Zkuste třeba hořčično-majonézový: jednoduše smíchejte 4 lžíce majonézy se lžící plnotučné hořčice.

Postup přípravy

1

S přípravou brambor začneme asi 12 hodin předem. Aby byly hranolky pěkně křupavé, je nutné zbavit brambory škrobu. Nakrájíme je na hranolky a dáme louhovat do vody. Vodu jednou vyměníme - asi po 6 hodinách louhování.

2

Po 12 hodinách brambory propereme v čisté vodě, důkladně je osušíme a osolíme. Smažíme je na rozpálené pánvi s olejem dozlatova. Jakmile jsou hotové, vsypeme je do mísy vyložené papírovými utěrkami, abychom se zbavili přebytečného oleje.

3

Připravíme si těstíčko na rybu. Hladkou mouku smícháme s pivem, práškem do pečiva, cukrem, vajíčkem a solí. Těsto necháme asi 15 minut odpočinout.

4

Filety nakrájíme na větší kousky. Každý obalíme v těstíčku a smažíme na rozpáleném oleji dozlatova. Podáváme s hranolkami.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3