Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
Brambory uvařte ve slupce, slijte a nechte vychladnout.
Na oleji mezitím orestujte cibuli nakrájenou na kolečka.
Přimíchejte uzené maso nakrájené na menší kousky, hrášek a krátce orestujte.
Pečicí formu vymažte máslem a vysypte strouhankou.
Brambory i se slupkou nakrájejte na kolečka.
Do formy naskládejte spodní patro brambor, na ně vložte uzené maso s hráškem a cibulí. Dochuťte solí a pepřem,
Tyto vrstvy opakujte, dokud neskončíte s bramborami nahoře.
Do mísy nastrouhejte sýr, vmíchejte vejce, smetanu, sůl a pepř. Touto směsí zalijte brambory ve formě.
Francouzské brambory pečte dozlatova v troubě předehřáté na 200 °C, asi 30 minut.